top of page
Image by André Carvalho

EEN ALTERNATIEVE INVESTERING 

INVESTEREN IN WHISKY ALS BELEGGING?

Al eeuwenlang is whisky over de hele wereld steeds belangrijker geworden en is het een legendarische geest geworden die door iedereen wordt geprezen, van koningen en beroemdheden tot gewone arbeiders. Het is een inclusieve drank die alle soorten smaakpapillen, culturen en prijsklassen kan aanspreken. Maar de echte schoonheid is de inspanning achter elke uitdrukking. Het delicate en ingewikkelde proces waardoor whisky tot leven komt, bevat echt de beste kenmerken van menselijk vernuft, vakmanschap, kunst en romantiek.

 

Bij elke slok proef je de toewijding en jaren van zorgvuldige zorg die in elke druppel zitten. Het is een drankje dat alleen met de tijd kan worden gemaakt en met de jaren beter en beter wordt. Van de complexe smaken tot de emotionele aantrekkingskracht, er zijn altijd talloze redenen geweest om van whisky te houden. Maar nu is er nog een reden om van whisky te houden. Voor investeringen.

 

The Northern Dutch Cask Company is opgericht op het kruispunt van passie en financiën. 

PROCEDURE VAN RIJPING

Whisky is een levend, evoluerend iets. Wanneer het voor het eerst wordt gedestilleerd, in een heldere, kleurloze vloeistof. Het zal wat smaak hebben, bekend als het distilleerderijkatrakter. Maar die smaak zal rauw, ongepolijst en onvolledig zijn. Zozeer zelfs dat het bij eerste distillatie niet eens Scotch kan heten. Om de smaak van een whisky te ontwikkelen, moet deze rijpen. Regels variëren enigszins, afhankelijk van het land waarin de distilleerderij actief is. Maar als we bij Scotch blijven, moet het ten minste drie jaar in een eikenhouten vat worden gerijpt. Gedurende deze tijd veranderen natuurlijke chemische reacties in het vat het karakter van de whisky.

Het rauwe karakter van de nieuwe make-spirit wordt zachter. Het hout van het vat doordringt en ontwikkelt nieuwe smaken. En de kleur die we associëren met whisky ontwikkelt zich. Dit proces kost tijd. Maar die tijd zorgt voor de smaak. En in het geval van die driejarige regel, mag je het Schotse whisky noemen. Buiten de tijd zijn er andere variabelen die van invloed zijn op hoe een whisky ouder wordt. Er is de maat van het vat . Wat het vat bevatte vóór de whisky  Zelfs de houtsoort en het microklimaat waarin het vat wordt bewaard. Maar in eenvoudige bewoordingen zorgt veroudering van whisky voor een product dat smaakvoller en aantrekkelijker is. En dit is een belangrijke reden waarom whisky aan het einde van de rijping waardevoller is dan toen hij voor het eerst in het vat ging.

HOE WERKT INVESTEREN IN EEN WHISKY CASK?​

HOE WERKT INVESTEREN?

STAP 1: KIES UW CASKS

Wij werken met u samen om uw investeringsdoelen te begrijpen. Op basis van uw doelstellingen stellen wij een op maat gemaakte vaten portefeuille samen.

 

We gebruiken ons netwerk om whisky casks te vinden die variëren in leeftijd, regio en distilleerderijen om aan uw doelstellingen te voldoen.

_edited.jpg
Image by Wilhelm Gunkel

STAP 2: HAAL UW PAPIEREN

Nadat u uw casks hebt gekozen, spreken wij een prijs af en maken wij het papierwerk gereed voor een eenvoudige transactie.

 

Wij sturen u de eigendomsdocumenten die de handel afsluiten.

STAP 3: SLA UW CASK OP

Wij beheren uw casks in een bonded warehouse en betalen de opslag en verzekering voor het eerste jaar.

 

Wij bieden ook een herschikking service als u uw fust een hoogwaardige afwerking wilt geven.

Image by Kurt Liebhaeuser
Image by August Phlieger

STAP 4: HAAL UW RENDEMENT

 

De vraag naar whisky is veel groter dan het aanbod, waardoor het een lucratieve investering is. Er zijn meerdere exit-strategieën om aan de middellange en lange termijn investeringsdoelen te voldoen.

 

Wij helpen u de juiste cask te kiezen.

WAAROM INVESTEREN?

LEES MEER

ONZE GIDS VOOR INVESTERINGEN IN  
WHISKY CASKS

WAAROM ZOU U INVESTEREN IN WHISKY CASKS?

DE WERELDWIJDE WHISKYMARKT ZAL NAAR VERWACHTING MEER DAN 37% GROEIEN

 We verwachten dat de wereldwijde markt voor whisky tussen 2021 en 2025 met meer dan 37% zal groeien. Laten we dat in dollars omschrijven. De markt werd in 2021 gewaardeerd op 79,6 miljard US dollar. De whiskymarkt zal in 2025 oplopen tot 109 miljard dollar. Dat is veel whisky. En veel geld. Laten we dit in de juiste context plaatsen, want het is opwindend voor mensen die whisky-investeringen overwegen. 

 

WAT IS INBEGREPEN IN DE WHISKYMARKT?

 De whiskymarkt (in de VS en Ierland: whisky) bevat gedistilleerde alcoholische dranken van graan, die minimaal drie jaar op houten vaten hebben gerijpt. We hebben het dus over whisky, bourbon, Japanse whisky - het hele segment. Naast wodka is whisky een van de meest populaire Spirits wereldwijd. Het VK en de VS zijn 's werelds grootste belangrijke whisky-exporteurs. Diageo, Suntory en Pernod Ricard zijn enkele van 's werelds grootste producenten.

Analytics
Schermafbeelding 2022-11-12 om 15.57.34.png

Het is niet verwonderlijk dat 2020 en 2021 slechte jaren waren voor de whiskymarkt.

 

Maar de vooruitzichten voor de consumentenmarkt van Statista verwachten dat 2022 beter zal presteren dan pre-pandemische niveaus.

 

Uitgaande van een basis in 2021 van 79,6 miljard dollar, verwacht Statista dat de markt in 2025 zal groeien tot 109 miljard dollar. Dat is meer dan 37% groei. 

Image by Thomas Thompson

HOE IS DE WHISKYMARKT GESTRUCTUREERD?

 De markt voor alcoholische dranken is gestructureerd in detailhandelsverkopen voor consumptie aan huis en verkoop ter plaatse of foodservice voor consumptie buitenshuis. Ook wel de thuismarkt genoemd, omvat alle detailhandelsverkopen via supermarkten, buurtwinkels of vergelijkbare.

 

De out-of-home markt, ook wel HORECA genoemd, omvat alle hotels, restaurants, catering, cafés, bars en soortgelijke horeca-ondernemingen. Zowel de thuismarkt als de buitenshuismarkt worden gewaardeerd tegen kleinhandelsprijzen, inclusief omzet- en verbruiksbelastingen.

 

De waardering van het out-of-home-segment tegen retailprijzen betekent echter een significante verandering van de marktdefinitie in vergelijking met eerdere iteraties van de Consumer Market Outlook, aangezien de out-of-home-consumptie voorheen werd gewaardeerd tegen groothandelsprijzen. Dit betekent dat markt totalen niet vergelijkbaar zijn met gepubliceerde gegevens van voorgaande jaren

ZIJN WHISKY CASKS VEILIG?

ALLE VATEN HEBBEN EEN PROVENANCE

Een rijpend vat moet rusten in een opslagplaats die onder overheidstoezicht staat. De overheid volgt elke druppel whisky vanaf het moment dat hij gedistilleerd wordt tot hij gebotteld wordt. U kunt elke fles whisky authenticeren als echt. Uw bezit kan niet worden vervalst.

Tussen 2012 en 2019 worden 34 moutdistilleerderijen geopend, waardoor de capaciteit van de sector toeneemt van 296 miljoen liter pure alcohol tot 395 miljoen in 2019*.

Met de groei van de industrie is ook de behoefte van de Britse regering gegroeid om ervoor te zorgen dat de juiste accijnzen en belastingen worden betaald. Dit nauwe overheidstoezicht komt ten goede aan investeerders in vaten, die kunnen vertrouwen op de herkomst van hun whisky-investeringen. 
 

* The Scotch Whisky Industry Review (Alan S. Gray)

Image by Zach Heiberg
People shaking hands

HOE VERKOOP JE WHISKY CASK?

EEN DUIDELIJKE EXIT-STRATEGIE

De markt voor whisky is dynamisch. Met actieve kopers over de hele wereld hebben investeerders veel mogelijkheden om investeringswinst te realiseren.

Er zijn veel mogelijkheden voor investeerders om een rendement op hun investering in whisky op vat te realiseren. Wij werken altijd samen met klanten om hen te helpen bij de exit van hun investeringen om hun rendement veilig te stellen.

 

We hebben klanten geholpen hun casks te verkopen aan particuliere investeerders of verzamelaars.

400PngdpiLogo.png
bottom of page