top of page
PROEVERIJ OVER SCHOTSE WHISKY

Ontdek de unieke smaken van Schotse whisky tijdens onze exclusieve proeverij.

PROEVERIJ OVER SCHOTSE WHISKY

U kunt kiezen uit vijf verschillende Schotse regio's, elk met hun eigen kenmerken en smaken:


  • Highlands: bekend om de heide en turf aroma's en vaak beschouwd als de meest diverse regio qua smaken. Whisky's uit deze regio zijn vaak kruidig en vol van smaak.

  • Lowlands: bekend om de zachte en delicate whisky's met subtiele fruitige tonen en soms licht kruidige smaken. Vaak worden ze ook omschreven als fris en zacht.

  • Speyside: de thuisbasis van de meeste Schotse distilleerderijen. Deze regio staat bekend om de zoete, fruitige en soms bloemige aroma's met een licht kruidige finish.

  • Islay: de meest westelijke regio van Schotland, bekend om de zwaar geturfde, rokerige whisky's. Vaak omschreven als krachtig en complex, met tonen van zeewier, jodium en zout.

  • Campbeltown: een voormalige whiskyhoofdstad van Schotland, waar vroeger meer dan 30 distilleerderijen waren gevestigd. Tegenwoordig zijn er nog maar drie over, die unieke, zoute en rokerige whisky's produceren met een lichte zoetheid.


Onze deskundige whisky-Kenners zullen u begeleiden tijdens deze smaakvolle reis en u meer leren over de verschillende whisky's uit elke regio. U zult verrast zijn door de subtiele verschillen tussen de verschillende regio's.


De proeverij zal plaatsvinden op een exclusieve locatie, waar u kunt genieten van de sfeer en de heerlijke whisky's. Elk pakket bevat verschillende whisky's om te proeven en een informatieve gids om u te begeleiden bij uw reis door de Schotse whisky regio's.


_______________________HOE VERLOOPT DE PROEVERIJEN?


Welkom en introductie: 

Onze kenner verwelkomt de gasten en legt uit wat er van de proeverij kan worden verwacht.


Uitleg over de dranken: 

Onze kenner geeft een introductie over de verschillende dranken die worden geproefd, inclusief hun geschiedenis, productieproces en smaakprofiel.


Proeven: 

Onze kenner zal elk drankje serveren in proefglazen van 2-2,5 cl. Tijdens het proeven, zal de gastheer/gastvrouw informatie geven over de aroma's en smaken die te proeven zijn.


Discussie

Na het proeven van elke drank, is er de mogelijkheid om te discussiëren over de verschillende smaakprofielen en ervaringen.


Vergelijking

Om de verschillende dranken te vergelijken, is het mogelijk om meerdere dranken naast elkaar te proeven.


Aanbevelingen

Na de proeverij, zal de gastheer/gastvrouw aanbevelingen geven over de verschillende dranken die geproefd zijn en wat hun persoonlijke favorieten zijn.


Afsluiting

De proeverij wordt afgesloten met een bedankje aan de gasten en eventuele mogelijkheden om meer informatie te krijgen over de geproefde dranken.


Over het algemeen is een proeverij een leuke en educatieve manier om kennis te maken met verschillende soorten dranken en om uw eigen smaakvoorkeuren te ontdekken.

Boek deze proeverij
400PngdpiLogo.png
bottom of page