top of page

HOE VERKOOP JE EEN WHISKY CASK?

Whisky is een levend, evoluerend iets. Wanneer het voor het eerst wordt gedestilleerd, in een heldere, kleurloze vloeistof. Het zal wat smaak hebben, bekend als het distilleerderijkatrakter. Maar die smaak zal rauw, ongepolijst en onvolledig zijn. Zozeer zelfs dat het bij eerste distillatie niet eens Scotch kan heten. Om de smaak van een whisky te ontwikkelen, moet deze rijpen. Regels variëren enigszins, afhankelijk van het land waarin de distilleerderij actief is. Maar als we bij Scotch blijven, moet het ten minste drie jaar in een eikenhouten vat worden gerijpt. Gedurende deze tijd veranderen natuurlijke chemische reacties in het vat het karakter van de whisky.

Het rauwe karakter van de nieuwe make-spirit wordt zachter. Het hout van het vat doordringt en ontwikkelt nieuwe smaken. En de kleur die we associëren met whisky ontwikkelt zich. Dit proces kost tijd. Maar die tijd zorgt voor de smaak. En in het geval van die driejarige regel, mag je het Schotse whisky noemen. Buiten de tijd zijn er andere variabelen die van invloed zijn op hoe een whisky ouder wordt. Er is de maat van het vat . Wat het vat bevatte vóór de whisky  Zelfs de houtsoort en het microklimaat waarin het vat wordt bewaard. Maar in eenvoudige bewoordingen zorgt veroudering van whisky voor een product dat smaakvoller en aantrekkelijker is. En dit is een belangrijke reden waarom whisky aan het einde van de rijping waardevoller is dan toen hij voor het eerst in het vat ging.

 • 1. HOE LANG MOET IK MIJN WHISKY VAT BEWAREN VOORDAT IK VERKOOP?
  Hier is niet één antwoord op. In theorie kun je op elk moment verkopen. In de praktijk wil je je vat waarschijnlijk een paar jaar bewaren. Hoeveel jaar hangt af van uw individuele omstandigheden, de leeftijd van het vat toen u het voor het eerst kocht en hoe het rijpingsproces verloopt. Over het algemeen zou vijf of meer jaar een behoorlijke periode zijn.
 • 2. MOET IK MIJN WHISKY CASK PROEVEN VOOR DAT IK HET VERKOOP?
  Dat hoeft niet. Maar het is altijd logisch om bij te houden hoe de whisky zich in het vat ontwikkelt. De sleutelrol van het rijpen van de whisky in hout is immers het ontwikkelen van smaak. Door uw whiskyvat te proeven voordat u het verkoopt, weet u wat het huidige smaakprofiel is en hoe ver het op zijn rijpingsreis is. Is het klaar om vandaag te bottelen? Heeft het iemand anders nodig om het vast te houden? Dit zal u helpen bij uw volgende stappen.
 • 3. AAN WIE KAN IK MIJN WHISKY CASK VERKOPEN?
  Er zijn twee hoofdopties. U kunt verkopen aan een andere particulier. In de meeste gevallen zou dit via een vat makelaar gebeuren. Je zou kunnen verkopen in de industrie. Zo zijn Independent Bottelaars en Blenders altijd op zoek naar geweldige vaten om te bottelen.
 • 4. VOOR HOEVEEL KAN IK MIJN WHISKY CASK VERKOPEN?
  Dit is misschien wel de vraag waarin u het meest geïnteresseerd bent. Het is waarschijnlijk ook de moeilijkste vraag om vanuit een algemeen perspectief te beantwoorden. Er zijn zoveel details (distilleerderij, vat type, leeftijd, volume, ABV, smaak, enz.) die de waarde van het vat zullen beïnvloeden. Het beste is om een ​​aantal onafhankelijke offertes voor de waarde van het vat te krijgen, van vertrouwde bronnen.
 • 5. HOE VERKOOP IK MIJN WHISKY CASK?
  We helpen mensen ook de whiskyvaten te kopen en verkopen. We zijn zowel een cask consultancy voor het verkrijgen voor het beste vat op maat. En wij kunnen u helpen uw whiskyvat te verkopen. We kunnen de details van uw vat krijgen en u een offerte geven over wat het vandaag waard kan zijn. Het is geheel vrijblijvend, dus als u besluit niet te verkopen, is dat helemaal prima. Je hebt in ieder geval wat meer informatie om mee te spelen. En mocht u toch besluiten te verkopen, dan kunnen wij dit voor u regelen. We hebben een breed scala aan particuliere en industriële klanten, met wie we contact kunnen opnemen over uw vat. VRAAG EEN GRATIS CONSULT AAN >>
400PngdpiLogo.png
bottom of page